Vaste planten in vele soorten en maten

VASTE PLANTEN ZIJN TOPPERS VOOR BIODIVERSITEIT

Met zijn een enorme diversiteit aan soorten, kleuren, vormen, hoogtes en bloeitijden zijn vaste planten onmisbaar in de tuin. De meerjarige kruidachtige planten zijn er in zoveel verschillende soorten dat je voor elke plaats wel een geschikt vaste plant kunt vinden.

De meeste soorten vaste planten sterven in het najaar af om in het voorjaar weer vol energie te gaan groeien. Groenblijvende vaste planten doen dat anders. Ze behouden hun blad altijd, dus ook ’s winters! Deze zijn goed te combineren met de hoger opgaande afstervende soorten. Met de juiste mix kunnen de planten elkaar opvolgen in bloeiperiode, waardoor er jaarrond wel iets in bloei staat.

Als je vanaf het vroege voorjaar tot ver in de herfst bloemen in je tuin hebt, is er voldoende nectar voor vlinders, bijen en andere insecten. Vogels eten weer van de zaden van verschillende bloeiende planten. En laat je de vaste planten in de winter met rust dan kunnen veel insecten overwinteren tussen de bladeren en stengels. Zo heb je veel BIODIVERSITEIT in je eigen tuin!

Vaste planten prikkelen de zintuigen, verbeteren het klimaat, vragen weinig onderhoud. Een afwisselende beplanting, met veel verschillende soorten, heeft bovendien een positief effect op het welzijn van mensen.

Ook openbaar groen kan dankzij vaste planten kleurig, ecologisch waardevol én onderhoudsvriendelijk worden.

Kortom vaste planten zijn onmisbaar!

Bestellen

Als klant kunt u hier inloggen, uw selectie maken uit ons assortiment en vervolgens direct bestellen.

Bent u nog geen klant? Vraag dan hier uw logingegevens aan.

Bloeiende
vaste planten

Bijen- en vlinderlokkers

Bodem-
bedekkers

500

soorten vaste planten

1.500.000

planten per jaar

5000m²

kas

10

vakbekwame
medewerkers

1½+
hectare

containerveld

This site is registered on wpml.org as a development site.